Iial varem pole pasta bolognese nii kiire ja lihtne olnud. Lisaks on see lihtsalt parim, mida ma seni söönud olen! Muidugi hakkliha on erinev, aga pikema kuumutamise järel võib ikka natuke ära kuivada (kuigi ujub mahlas). IP'ga tehes pole seda probleemi veel kohanud ja selle roa puhul oligi peamine omadus hakkliha mahlasus, mis jäi kohe eriliselt meelde :)
Print
Preparation
Cooking
Ready in
Cooking method Pressure Cook
Cuisine Itaalia
Ingredients
- * pancettat (või tavalisi peekonikuubikuid)
- 1 keskmine sibul
- 1 küüslauguküüs
- * tükike võid
- 2 sellerivart pisikeseks hakitud
- * pool paprikat
- 2 porgandit (pisikeseks hakitud)
- 500 g hakkliha sea+looma
- * valget veini
- 1 purk purustatud tomateid
- 1-2 loorberilehte
- * soola-pipart
- * tomatipüreed (kui pole piisavalt vedel konsistents)
- * tüümiani
- * lemmik pastat
- * parmesani
Directions
2
prae Instant Potis niimoodi:
1. pancetta/peekon + või
2. sibul + küüslauk
3. seller, porgand, paprika
4. hakkliha + sool'n'pipar
5. vein (las aurustub natuke)
6. purustatud tomatid (ja tomatipüree)
7. loorber + tüümian vm mõnusad herbid
8. Nüüd on jäänud veel 2 valikut:
a) valmista pasta eraldi. Sel juhul IP "Pressure cook" (Medium heat) 15 min peale. Keeda pasta eraldi potis.
b) valmista pasta koos kastmega: "Pressure cook" 12 min (Medium heat), seejärel lisa pasta kastme peale ja veel 2-3 min surve alla (täistera variandi puhul pigem 3).
9. lase aurul vähemalt 5 min ise väljuda
P.S Ära unusta parmesani peale riivida!
Kui pasta panna koos kastmega valmima, võib see jääda mõnevõrra vähem al dente ja rohkem pehme Et vältida spagettide üksteise külge kleepumist, aseta need risti-rästi.