Puljongikuubikud on küll jube mugavad, aga need on kohandatud just tänapäeva kiire eluviisi juurde, st lõivu tuleb maksta selle kvaliteedis –> enda tervisega. Tihtipeale sisaldavad need liiga palju soola ja muid ebavajalikke aineid, mida sa ise puljongi sisse ei paneks.
Kiire elutempo juures on seega oluline planeerimine ja ajastamine 🙂 Mida külvad, seda lõikad! Mina hakkasin nüüd kondikogujaks ja kavatsen lõikuse ajal ainult head isetehtud puljongit tarbida. Muuseas, see sobib ka imehästi piruka kõrvale joomiseks 😉
Konte tasub koguda, sest neid jääb pidevalt üle ja muidu viskaksid ju prügikasti. Selle asemel pane need sügavkülma ja kui on piisavalt kogutud, keeda valmis puljong, mille saad hiljem omakorda sügavkülma panna, nt jääkuubikute resti. Lisaks kontidele on tore ka koguda muid jäänuseid, näiteks porgandi otsi, peterselli varsi, selleri lehti jms. Kõik väga sobivad koostisosad puljongi jaoks ja siis ei peagi eraldi poest ostma, vaid saab juba olemasolevaid toiduaineid maksimaalselt taaskasutada.
Säilitamine:
- külmikus kuni 5 päeva
- sügavkülmas 4-6 kuud
Ingredients