Puljongikuubikud on küll jube mugavad, aga need on kohandatud just tänapäeva kiire eluviisi juurde, st lõivu tuleb maksta selle kvaliteedis –> enda tervisega. Tihtipeale sisaldavad need liiga palju soola ja muid ebavajalikke aineid, mida sa ise puljongi sisse ei paneks.

Kiire elutempo juures on seega oluline planeerimine ja ajastamine 🙂 Mida külvad, seda lõikad! Mina hakkasin nüüd kondikogujaks ja kavatsen lõikuse ajal ainult head isetehtud puljongit tarbida. Muuseas, see sobib ka imehästi piruka kõrvale joomiseks 😉

Konte tasub koguda, sest neid jääb pidevalt üle ja muidu viskaksid ju prügikasti. Selle asemel pane need sügavkülma ja kui on piisavalt kogutud, keeda valmis puljong, mille saad hiljem omakorda sügavkülma panna, nt jääkuubikute resti. Lisaks kontidele on tore ka koguda muid jäänuseid, näiteks porgandi otsi, peterselli varsi, selleri lehti jms. Kõik väga sobivad koostisosad puljongi jaoks ja siis ei peagi eraldi poest ostma, vaid saab juba olemasolevaid toiduaineid maksimaalselt taaskasutada.

Säilitamine:

  • külmikus kuni 5 päeva
  • sügavkülmas 4-6 kuud

Preparation
Cooking
Ready in
Cooking method Pressure Cook, Medium

Ingredients

  • * (kana)kondid
  • 2 loorberilehte
  • 3 poolitatud porgandit
  • 3 sellerivart koos pealsetega
  • 1 poolitatud sibul
  • 3 muljutud küüslauguküünt
  • * pipraterad
  • * soola
  • * tüümiani, rosmariini vm maitserohelise oksad
  • * vett kuni esimese kriipsuni

Directions

1

Lisa potti kõik koostisosad ja vesi (sõltuvalt sellest, kui palju puljongit soovid teha)

2

soovi korral lisa ka mõned lusikatäied õunasiidri äädikat (aitab kontidest kõik hea välja tuua)

3

pööra nupp ventileerimisasendisse

Pressure Cook, Medium 90 min ja seejärel natural release u 10 min

Lisa kommentaar